zondag 25 april 2010 / AT5 /

Televisie / Speciale gast: Stefan Pettersson

Studio Ajax

Studio Ajax live vanaf het bordes van de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Gast is Stefan Pettersson. Stefan vliegt speciaal voor de uitzending over uit Zweden om te praten we over de eerste bekerfinale Ajax-Feyenoord.

 

Ook Peter Heerschop is er weer. Zes uitzendingen zat hij aan tafel en daarin scoorde Ajax 24 keer en kreeg er maar 2 tegen. We durven hem daarom niet meer niet uit te nodigen.

 

Er zijn prachtige filmpjes over Pettersson. We spraken met Dennis Bergkamp, Frank en Ronald de Boer en Peter Larsson over hun oude ploeggenoot. We hebben uiteraard schitterende goals van Stefan en er is natuurlijk veel materiaal van de beroemde en verschrikkelijk spannende Uefa Cup-finale in 1992 tegen Torino. Stefan eindige die wedstrijd in het ziekenhuis toen hij tegen de grond werd gewerkt bij de cornervlag in het Olympisch Stadion.

 

Het afscheid van Pettersson was een van de meest indrukwekkende bijeenkomsten in De Meer ooit. De supporters hadden geld ingezameld om er iets moois van te maken, en dat werd het. Fan Joark vertelt hierover.

 

Ook een gesprek met Darko. De Ajax-supporter heeft zich gisteren op laten sluiten in een glazen kooi op het bordes van de Stadsschouwburg. Darko zit daar een hele week en komt er het liefst uit als Ajax toch nog kampioen is geworden.


Uiteraard de quiz Altijd Lastig. De laatste dit seizoen. 2 mei de 'grand-finale'. De winnaar mag met Ajax mee naar een Europese uitwedstrijd.