Artikelen in 'Televisie' - X
/3762.jpg
zaterdag 8 april 2017 / EenVandaag

Televisie / EenVandaag

Zweden vreesde al lange tijd een aanslag

Zweden vreesde al een tijd een aanslag maar toch kwam deze daad als een vreselijke verrassing. Het land heeft al tijden een hoog dreigingsniveau en afgelopen week was er zelfs nog een grote terreuroefening in de stad. In EenVandaag spreken we met Peter Wijninga en Luuk Mulder, journalist en Zweden-correspondent.

/3764.jpg
donderdag 2 maart 2017 / Vice

Televisie

Kiezen met Vice

De komende weken gaan we Kiezen met VICE en zijn wij jouw bron van verlichting in de democratische duisternis. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart hebben we de lijsttrekkers van de grootste partijen uitgenodigd om bij ons op kantoor te komen praten over de dingen die jij belangrijk vindt.

/2675.jpg
dinsdag 4 augustus 2015 / HUMAN/VPRO

Televisie / ArgosTV Medialogica

Het droevige einde van een politiek wonderkind

Steve Stevaert, de man die door de media gemaakt was, vond zijn einde omdat hij even hard door die media weer werd afgebroken.Dat is het beeld. Om de werkelijkheid te ontrafelen toog Argos-tv naar de wandelgangen van de plaatselijke politiek in Hasselt en sprak met politici en opiniemakers, die Stevaert van zeer nabij hebben meegemaakt. Over hoe deze geboren spindoctor de media als een politiek instrument gebruikte.

/1553.jpg
woensdag 14 januari 2015 / HUMAN/VPRO

Televisie / ArgosTV Medialogica

De wereld volgens Russia Today

'Een propagandamachine', zo sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry nog niet zolang geleden over Ruslands internationale televisiezender Russia Today. Wat is daar van waar? Argos-TV Medialogica gaat in gesprek met betrokkenen.

/836.jpg
maandag 15 juli 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"Dodelijk verdeeld"

Venezuela wordt sinds de val van de laatste militaire dictatuur in 1958 beschouwd als democratie, maar wat is de werkelijke status van het land? Veertien jaar lang heeft Hugo Chávez het land geregeerd met als doel het doen slagen van de Bolivariaanse revolutie. Hij heeft een sterk gepolariseerd land achtergelaten.Hoe ziet men de toekomst in Venezuela zonder Chávez?

/835.jpg
maandag 8 juli 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"De Prijs van de Welvaart"

Midden in de Braziliaanse Amazone schuilt een  moderne groeikern: Manaus. De stad is alleen per vliegtuig of boot te bereiken en is de op een na snelst groeiende stad van het land. In deze aflevering onderzoekt Rosenmöller hoe het leven van de gewone Braziliaan in Manaus is veranderd door deze economische vlucht naar voren. Welke rol speelt het (dictatoriale) verleden nog voor hen? En hoe verhoudt de groeiende welvaart zich tot de bescherming van de natuurschatten die het land kent?

/834.jpg
maandag 1 juli 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"Land van Paradoxen"

In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door zes landen op het Latijns-Amerikaanse continent. Dit keer: Bolivia.

Bolivia is een land van paradoxen, waar oude en nieuwe elementen aan het gisten zijn. Moeder Aarde én moderniteit, buen vivir én productiviteit, platteland én verstedelijking, culturele eigenheid én pluraliteit, traditionele politiek én nieuwe sociale bewegingen

/833.jpg
maandag 24 juni 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"Schaduw van de Welvaart"

In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door zes landen op het Latijns-Amerikaanse continent.

 

Sinds de val van dictator Augusto Pinochet gaat het Chili economisch gezien voor de wind. De sterkste economie van Zuid-Amerika kent echter ook de grootste inkomensongelijkheid van het continent. Paul Rosenmöller gaat opzoek naar de tegenstelling in dit eindeloos langgerekte land.

/832.jpg
maandag 17 juni 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"Moedige Moeders"

In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door zes landen op het Latijns-Amerikaanse continent.

In Argentinië ontmoet Rosenmöller een aantal sterke vrouwen. Delia Giovanola de Califano is mede oprichter van de dwaze oma’s van de Plaza de Mayo. Al dertig jaar is ze zonder succes op zoek naar haar kleinzoon Martin.

/831.jpg
maandag 10 juni 2013 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika

"Gevangen in geweld"

In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door zes landen op het Latijns-Amerikaanse continent. Deze keer El Salvador.

 

Na een burgeroorlog in de jaren tachtig, die aan 75.000 mensen het leven kostte, is El Salvador nu in de greep van een keiharde strijd tussen gewelddadige straatbendes en de politie. Gangs en drugs, ongelijkheid en corruptie, criminaliteit en weinig arbeidsperspectief - vaak wordt El Salvador als anarchie omschreven.

/830.jpg
woensdag 26 december 2012 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de scherpe randen van de Euro

Zwakke schouders, zware lasten

In de slotaflevering van de serie over de crisis in Zuid-Europa gaat Paul Rosenmöller naar Griekenland. Het land is hard geraakt en dat is goed te zien. De reis begint in de havenstad Patras, waar Rosenmöller de Soedanese Morsar ontmoet. Hij is een van de vele illegale migranten die in Griekenland onder erbarmelijke omstandigheden de 'Europese droom' proberen te verwezenlijken. Ver weg van Griekenland, want ook zij willen hier niet blijven.

/829.jpg
woensdag 19 december 2012 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de scherpe randen van de Euro

"Profiteur van de Crisis"

In de derde aflevering reist Paul Rosenmöller van Napels naar Bari. Het zuidelijke deel van Italië heeft nooit kunnen profiteren van de ontwikkelingen in het noorden van het land. Nu het land in crisis is, wordt de verleiding groot om in slechte gewoonten te vervallen.

Volgens ervaren maffiabestrijders is de georganiseerde misdaad de enige winnaar van de crisis.

 

/828.jpg
woensdag 12 december 2012 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de scherpe randen van de Euro

"De Verloren Generatie"

In de tweede aflevering trekt Paul Rosenmöller door Spanje, waar meer dan de helft van de jongeren geen werk kan vinden. Rosenmöller loopt mee met een studenten- en scholierenopstand in Sevilla en praat met een van de leiders over de gevolgen van de werkloosheid voor deze zogenaamde 'verloren generatie.' Verder gaat hij met een gezin terug naar de woning waar ze zijn uitgezet, want door de crisis belanden steeds meer gezinnen op straat of trekken in bij hun familie.

/827.jpg
woensdag 5 december 2012 / IKON

Televisie / Paul Rosenmöller en de scherpe randen van de euro

"Ankers in Crisistijd"

In de eerste aflevering reist het team van Rosenmöller van Porto naar Lissabon. Ze zijn getuige van de indrukwekkende pelgrimstocht naar het plaatsje Fátima, waar in de begin van de vorige eeuw Maria zou zijn verschenen aan enkele kinderen. Het bedevaartsoord wordt vanwege de crisis extra druk bezocht.

/845.jpg
woensdag 20 juni 2012 / NTR

Televisie / Nieuwsuur

Slachtoffers Breivik bedreigd

Aanhangers van de Noorse terrorist Anders Breivik bedreigen nabestaanden. Morgen formuleert de Officier van Justitie de strafeis tegen Breivik.

/846.jpg
vrijdag 15 juni 2012 / NTR

Televisie / Nieuwsuur

Anders Breivik: gestoord of niet?

Ze zei dat ze bang van hem werd als hij in tempeliersuniform door het huis liep: Anders Breivik radicaliseerde zichtbaar in de ogen van zijn eigen moeder. Zijn radicalisering bereikte een climax toen hij bijna een jaar geleden 77 mensen om het leven bracht. Die vraag houdt heel Noorwegen bezig en de psychiaters zijn tot op het bot verdeeld: is Breivik toerekeningsvatbaar of niet?

/849.jpg
maandag 19 december 2011 / HUMAN

Televisie / Deel 3: Diner met Nasmaak

Het Proces Wilders

Wat gebeurde er nu werkelijk tijdens het diner van de eetclub van raadsheer Tom Schalken? En welke relatie had dat etentje met het proces dat ging over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting?

/848.jpg
maandag 12 december 2011 / HUMAN

Televisie / Deel 2: Ingreep van Hogerhand

Het Proces Wilders

De aanloop van het proces. Wat ging er bij justitie vooraf aan het besluit om Geert Wilders te vervolgen?

/847.jpg
maandag 5 december 2011 / HUMAN

Televisie / Deel 1: Fitna-gate

Het Proces Wilders

In de eerste aflevering ligt de nadruk op een nauwgezette reconstructie van de politieke reactie op het uitkomen van de film 'Fitna'.
De film zou later een belangrijke rol spelen bij de tenlastelegging tegen Wilders.

/851.jpg
zondag 25 april 2010 / AT5

Televisie / Speciale gast: Stefan Pettersson

Studio Ajax

Studio Ajax live vanaf het bordes van de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Gast is Stefan Pettersson. Stefan vliegt speciaal voor de uitzending over uit Zweden om te praten we over de eerste bekerfinale Ajax-Feyenoord.

Toon meer berichten