Artikelen in 'Radio' - X
woensdag 1 maart 2017 / Wild in de Middag

Radio / Radio 2

Breivik verliest hoger beroep

Vandaag was de uitspraak in het hoger beroep in de zaak die Anders Breivik aan heeft gespannen tegen de Noorse staat.

/3270.jpg
maandag 21 maart 2016 / Radio EenVandaag

Radio / Radio 1

Breivik klaagt Noorwegen aan

In de gymzaal van de zwaarbeveiligde gevangenis in het Noorse Skien stond Anders Breivik, de man die in 2011 een bloedbad aanrichtte op het eiland Utoya, afgelopen week voor de rechter.

woensdag 16 maart 2016 / BNR Nieuwsradio

Radio / BNR Nieuwsradio

Breivik denkt dat hij extra hard wordt aangepakt

Anders Breivik denkt dat hij in de gevangenis extra hard wordt aangepakt omdat hij Nazi is, dat zei hij vandaag in de rechtszaal in Skien. Luuk Mulder was er bij.

/3274.jpg
woensdag 16 maart 2016 / Radio 2

Radio / Radio 2

Breivik aan het woord

Gisteren ging het proces dat Anders Breivik tegen de Noorse staat aan heeft gespannen van start. Vandaag kreeg hij zelf het woord. Urenlang was hij aan het praten. Luuk Mulder was er bij.

/3263.jpg
dinsdag 15 maart 2016 / BNR Nieuwsradio

Radio / BNR Nieuwsradio

Massamoordenaar Breivik eist menselijkere behandeling

Vandaag is de rechtszaak van de Noor Anders Behring Breivik, die in 2011 77 mensen doodschoot op Utoya, tegen de Noorse staat begonnen. Breivik eist een menselijkere behandeling in de gevangenis.

dinsdag 15 maart 2016 / Radio 2

Radio / Radio 2

Breivik opnieuw in de rechtbank

Massamoordenaar Anders Breivik is dinsdag voor het eerst sinds 2012 weer in het openbaar verschenen tijdens een rechtszaak tegen de Noorse staat. Hij kwam de rechtszaal binnen met een nazigroet. Hij is een proces begonnen omdat hij zijn huidige isolatie in de gevangenis 'inhumaan' vindt. Journalist Luuk Mulder zat in de zaal.

/3204.jpg
vrijdag 12 februari 2016 / VPRO Bureau Buitenland

Radio / Radio 1

Immigratie dreigt Zweden te verscheuren

In Europa staat Zweden bekend om haar ruimhartige asielbeleid. Maar de vluchtelingenstroom van vorig jaar heeft spanningen met zich meegebracht die het land dreigen te splijten. Het land houdt nu weer grenscontroles en is van plan zo’n 80.000 asielzoekers het land uitzetten. Wat is er nog over van het tolerante Zweden? Journalist Luuk Mulder en Scandinavië-deskundige is net terug uit Stockholm.

dinsdag 8 september 2015 / Radio EenVandaag

Radio / Radio 1

Wat kunnen we leren van Zweden?

Nederland zou ruim 7000 vluchtelingen extra moeten opnemen, zo blijkt uit een uitgelekt document vanuit de Europese Commissie, dat morgen gepresenteerd wordt. Hoe moet je daarmee omgaan? Zweden zou als voorbeeld kunnen dienen.

/2681.jpg
vrijdag 21 augustus 2015 / Radio EenVandaag

Radio / Radio 1

Hoe gaat Europa het vluchtelingenprobleem oplossen?

Nederland neemt de komende twee jaar ruim 2.000 vluchtelingen op. Bovendien krijgt de vreemdelingendienst IND meer geld om de toestroom beter op te vangen. Hoe is dat in andere landen?

Hoe gaat Europa het vluchtelingenprobleem oplossen?

In Radio EenVandaag een gesprek met onze politiek commentator Remko Theulings en PvdA-prominent Sander Terphuis, zelf ooit uit Iran gevlucht. Ook vertellen verschillende correspondenten over de situatie in hun land.

/2686.jpg
donderdag 6 augustus 2015 / BNR Nieuwsradio

Radio / BNR Nieuwsradio

Eerste zomerkamp Utøya na bloedbad

Vier jaar na de aanslag van Anders Breivik wordt er voor het eerst weer een zomerkamp georganiseerd op Utøya. Komend weekend worden er duizenden jongeren en een flink aantal prominente politici op het eiland verwacht.

/2680.jpg
donderdag 6 augustus 2015 / Radio EenVandaag

Radio / Radio 1

Eerste zomerkamp op Utøya na aanslag

Het Noorse eilandje Utøya blijft voor altijd doen herinneren aan het bloedbad dat Anders Breivik daar aanrichtte op 22 juli 2011, waarbij 69 voornamelijk jonge mensen om het leven kwamen.

/1885.jpg
vrijdag 1 mei 2015 / Radio 1vandaag

Radio / Radio 1

Gotland: strategische Zweedse pion in de Oostzee

Al meer dan twee eeuwen is Zweden een neutraal land, en toch maken de Zweden zich steeds meer zorgen over hun eigen veiligheid. Defensie staat de laatste tijd weer bovenaan de politieke agenda.

/1454.jpg
woensdag 12 november 2014 / Radio 1Vandaag

Radio / Radio 1

Discussie over herinvoering dienstplicht in Zweden

Wie het over Zweden heeft denkt vast niet snel aan oorlog of het leger. Zweden voert al tientallen jaren een strikte neutraliteitspolitiek. Toch laait daar nu de discussie op over het herinvoeren van de dienstplicht.

/1165.jpg
woensdag 28 mei 2014 / VPRO Bureau Buitenland

Radio / RADIO 1

Jeugd werkloosheid in Zweden

Wie aan de hoge jeugdwerkloosheid in Europa denkt, denkt aan landen als Spanje of Portugal. Maar ook in Zweden blijken jongeren moeilijk aan werk te komen. En ook uit dat land trekken ze weg op zoek naar werk. Journalist Luuk Mulder bezocht de plaats Söderhamn, waar een derde van de jeugd geen werk heeft.

/985.jpg
dinsdag 25 februari 2014 / NOS Radio 1 Journaal

Radio / Radio 1

Stieg Larsson onderzocht de moord op Olof Palme

De bekende misdaadschrijver Stieg Larsson onderzocht jarenlang de moord op de Zweedse premiers Olof Palme, dat onthulde Svenska Dagbladet vandaag. De krant kreeg de beschikking over 15 verhuisdozen vol met aantekeningen over de zaak van de in 2004 overleden Larsson.

/1033.jpg
vrijdag 1 februari 2013 / NCRV / Knooppunt Kranenbarg

Radio / Radio 2

Breivik doet aangifte

Massamoordenaar Anders Breivik zit nog meer dan 20 jaar in de bak maar deed vandaag weer van zich spreken. We spraken met journalist Luuk Mulder.

/881.jpg
donderdag 23 augustus 2012 / EO / Dit Is De Dag

Radio / Radio 1

Luuk Mulder over Breivik

De Noren houden bijna krampachtig vast aan 'het Noorwegen voor Breivik'. Het is opmerkelijk dat concrete verbeteringen of acties zijn uitgebleven, vindt journalist Luuk Mulder die vandaag te gast is.

/922.jpg
maandag 13 augustus 2012 / BNR-Nieuwsradio

Radio / BNR-Nieuwsradio

Noorse politie geeft falen bij Breivik toe

De Noorse politie geeft toe dat Anders Breivik eerder had moeten worden opgepakt. De erkenning van het falen komt na een kritisch rapport van de zogeheten 22-juli commissie.

/925.jpg
donderdag 21 juni 2012 / NCRV / Knooppunt Kranenbarg

Radio / Radio 2

OM: Breivik is ontoerekeningsvatbaar

De Noorse aanklagers vinden dat Anders Breivik ontoerekeningsvatbaar is. Luuk Mulder volgt de zaak vanaf het begin.

/879.jpg
dinsdag 29 mei 2012 / BNN-Today

Radio / Radio 1

"Breivik heeft een nepneus"

In Noorwegen stond ook vandaag Utoya-verdachte Anders Breivik voor de rechter. Dit maal mochten zijn eigen vrienden vertellen wat voor soort persoon Breivik nu eigenlijk is.. en dan komen er opmerkelijke feitjes naar boven. Onze eigen man in Noorwegen Luuk Mulder zat er bij!

Toon meer berichten